Göteborgs Gesällskap: Bokbindaren

Hur är det att vara en av få kvarvarande handbokbindarna i Sverige och att arbeta på maskiner från 1800-talet.

Flodstrands Bokbinderi är det enda handbokbinderiet som finns kvar i Göteborg. Under 90-talet gick Krister Flodstrand som lärling på ett anrikt bokbinderi i Stockholm och sitt eget handbokbinderi i Göteborg har han nu drivit i över 25 år.

I den här föreläsningen kommer Krister att berätta hur det är att vara en av de få kvarvarande handbokbindarna i Sverige och hur det är att arbeta på maskiner från 1800-talet. Han jobbar med allt från att restaurera gamla böcker – den äldsta har varit från 1400-talet – till att binda nutida böcker och allt som ryms inom hantverket bokbinderi. Han kommer gå igenom olika tekniker och bokbinderiarbeten men även berätta om historiskt bokbinderi som är mycket äldre än vad man tror.

Om serien

I föreläsningsserien Göteborgs Gesällskap lyfter vi fram tre hantverk som finns representerade i Göteborgs stadsmuseums samlingar. Under hela hösten finns också en unik möjlighet att se föremål kopplade till hantverken bokbinderi, urmakeri och hattmakeri i museets foajé.
Praktisk info

Begränsat antal platser. Boka din plats via länk ovan. Var på plats senast 5 minuter innan programmet börjar, annars släpps din plats om det är kö. Obokade platser släpps fram till att föreläsningen börjar. Föreläsningen ingår i entrébiljetten till museet. Kom ihåg att avboka din plats om du får förhinder. Avbokning görs via mail till bokningar.stadsmuseet@kultur.goteborg.se

https://goteborgsstadsmuseum.se/aktivitet/goteborgs-gesallskap-bokbindaren/?date=202409181800

Bookmark the permalink.

Comments are closed.